De Band

Marcel Knigge

Leadzang

Van welke muziek hou je?

Werkelijk waar, van alle muziek! Behalve house en andere techno. Ik ben van jongs af aan gaan luisteren, stiekem ’s avonds in bed, naar Candlelight. Zo heb ik geleerd intens te luisteren naar nummers en hun inhoud. Ik heb ook 12 jaar lang les gehad op de toetsen. Vooral de klassieke ervaringen en lessen hebben mij veel inzichten gegevens in de muziek en de schoonheid ervan!

Daar komt mijn brede liefde voor de muziek ook vandaan, in alle nummers en welke hoedanigheid dan ook zit wel iets moois.

Welke instrumenten bespeel je?

Ik speel piano, en andere toetsen, daar heb ik 12 jaar les in gehad. Daarnaast heb ik me zelf leren spelen op de gitaar, niet noemenswaardig, maar ik kan me zelf begeleiden met wat barré akkoorden!

Daarnaast natuurlijk mijn instrument, mijn stem! Die heb ik eigenlijk altijd al gebruikt… Ik heb nooit les gehad maar heb altijd gedacht bij een mooi nummer: dat wil ik ook! En tot op heden lukt me dat nog aardig..

Welke ervaring heb je?

Ik ben pas laat begonnen met optreden. Rond mijn dertigste ben ik begonnen bij een showband met veel blazers. In de tussen tijd heb ik wat audities gedaan voor wat musical en Proms evenementen.

Ik kwam er elke keer door, wat heeft geresulteerd in mooie optredens die ook de krant haalden! Met enige trots dacht ik…ok…ik kan dus zingen. Misschien moet ik er iets mee doen ;-)

Ik ben toen dinershows, bruiloften, kroegen etc. afgegaan en heb daar enige tijd veel optredens mee gehad. Toen ik kinderen kreeg hield dat op.

Van daaruit ben ik gaan denken wat ik nog wel wilde in de muziek. Ik ben toen bij de blues/rock uitgekomen in de band Bluework. Voor een muzikant is dit toch het mooiste. Muziek waar je van houdt, live, met gedreven muzikanten, op goed niveau. Vanwege omstandigheden ben ik daar even mee gestopt.

Na enige tijd belde Marc en Paul me op, of ik toch weer wilde optreden. En ja…natuurlijk…Kings en Jokers was geboren. Fantastische muzikanten met fantastische muziek! Vol in 2020 in mooie kroegen en evenementen! En hopelijk nog veel optredens in het verschiet!


Paul Caviët

Gitarist

Hoe lang speel je al gitaar?

Ik wilde een drumstel toen ik 15 jaar was. Maar dat bleek te duur dus kwam ik thuis met een gitaar. Ik geloof een Hondo Les Paul model. Die heb ik snel ingeruild voor een Olympic White Japanse strat. Die gitaar heb ik nog steeds.

Wat was het eerste concert dat je hebt bezocht?

Ik denk Pink Floyd in de Kuip of anders Herman Brood in Vera in Groningen. Hoe goed Pink Floyd ook was, ik hou meer van intieme kleinere zalen waar je echt interactie hebt tussen band en publiek.

Wat voor spullen gebruik je?

Ik heb veel verzameld door de jaren heen. Bij mijn vorige band heb ik voornamelijk gespeeld op Gibsons eenMesa Boogie amp. Bij Kings and Jokers speel ik voornamelijk op Novo (Serus) gitaren en Fender strats, samen met een ‘van der Laeck’ versterker. Waanzinnig goede amps gebouwd door Ron van der Laak. 

Welke band of muzikant heeft je het meest beïnvloed?

Vroeger Jimi Hendrix en melodische gitaristen zoals David Gilmore en Steve Rothery. Meer recent: Eric Gales, Warren Haynes, Henrik Freischlader en vele vele anderen...

Marc Machiels

Bassist/Backing Voc.


Bio

Ik heb heel lang op Warwick gespeeld (streamer LX5 en STD), die gebruik ik thuis nog steeds regelmatig.

Maar in 2021 heb ik een Sire V5-5 gekocht dat is een Jazzbas model en die beviel zo goed dat ik er nu 3 verschillende V5-5 gekocht heb het verschil zit m in de verschillende houtsoorten van de hals, ook de verschillende snaren, roundwond en flatwond geven elke bas een andere sound en feeling. 1 van deze bassen is ook fretloos!

Verder heb ik een staande bas gebouwd met de traditionele 4 snaren die ook regelmatig mee naar de optredens gaat.

Voor de versterking van deze instrumenten heb ik een Ampeg SVT pro 7 en een 4 x 10 SWR speaker.

Ook effecten gebruik ik zoals een EQ van MXR ,een buizen simulator van Eden ,een H.B BassChorus  , MXR M80 preamp


Ties van Diesen

Drummer/Percussie

Bio

Ties van Diesen begon zijn muzikale loopbaan bij Harmonie Excelsior in de Zeilberg. Hij volgde drumlessen bij Muziekschool Musicas in Deurne gegeven door John Klaus, Jelle Overheul, Willem van Bokhoven. En Musicas Theorie Docent Teun van Zoggel.

Aan het Rock City (MBO 4) te Eindhoven studeerde hij Beroeps Muzikant Slagwerk/Drums bij Bram van den Berg (KREZIP), Dave van den Dries, Teun van Zoggel (Drummer van Duncan Laurence), Tim van Delft (De Staat), Mike Coolen (Within Temptation) En Rock City Theorie Docent Martijn Simkens. Sinds 2021 Studeert hij Conservatorium Academie voor Muziek Educatie te Tilburg (HBO). Hiernaast is hij actief lid en Dirigent bij Harmonie Oefening en Uitspanning te Beek en Donk. Hier heeft hij Ensemble C & B onder zijn leiding en speelt hij in Slagwerk Ensemble A. Olv. Rob van Doore. 

Kings and Jokers

Sinds Februari 2020 is het dan zo ver! Een nieuw plekje waar Ties zijn muzikale talenten kan laten zien! Na het opvolgen van de voorgaande Drummer Nick van den Hurk is het zijn beurt om deze band te ondersteunen.


Harrie Knapen

Toetsenist/Backing Voc.

Bio

Ik ben begonnen als slagwerker bij Harmonie St. Cecilia in Best. Even daarna ben ik naar de muziekschool in Best gegaan. Daar legde ik alle diploma's af t/m D Hafa. Mijn docent was jazz gericht en daar heb ik nooit spijt van gehad. De bedoeling was om naar het conservatorium te gaan maar dan moest ik nog 2 jaar Havo volgen en dat zag ik niet zitten. Op mijn 9de was ik ook al orgel aan het spelen en heb dit tot het c-examen op de muziekschool gevolgd.

Op 15/16 jarige leeftijd ben ik met vrienden uit Best een bandje gestart: coverband Nightwind. Daarmee heb ik 1 a 2 avonden per week gedurende 15 jaar gespeeld op feesten en partijen. Een supertijd die ook nog eens financieel interessant was. We speelden regelmatig op kazernes in Duitsland. De waardering die je daar als muzikant krijgt zie je niet zo snel in Nederland.

Op 30 jarige leeftijd ben ik met Nightwind gestopt en ben ik mijn horizon gaan verbreden bij bands als Voque, Federal Offence en Baseline. Daarna was ik het covercircuit behoorlijk beu en ben ik les gaan volgen bij Pascal Lanslots en Bob Fridzema (Walter Throut) waar ik in 3 jaar veel geleerd heb. Momenteel volg ik lessen bij Govert van de Kolm (King of the World). Dit zijn professionele jongens die internationale bekendheid genieten.

De band Maidstone Alley speelde Blues en Bluesrock en was een omslag voor mij die mijn blik verruimde.

Deze band stopte en toen heb ik samen met Paul Kings and Jokers opgericht. Hier lag het niveau een stuk hoger en nu spelen we nummers waar we ons allemaal in kunnen vinden. We maken echt muziek met elkaar, en niet een soort van kunstje. Ik ben van origine rockgericht. Ik hou van Deep Purple, Led Zeppelin, ZZ Top maar ook van Pink Floyd, Toto, AC/DC ben ik niet vies. Maar bluesrock bands zoals Lacy Doley group, Hendrik Freischlader, Laurence Jones, Matt Scofield, Joanne Shaw Taylorband, Marcus King en Gov't Mule en The Allman Brothers zijn mijn nieuwe helden.

Verder heb ik me ontpopt tot regelaar van optredens voor Kings and Jokers. Dat gaat gelukkig meer dan goed, datas te zien in de Agenda!